"Zdravo da ste" je grupa profesionalaca, volontera i posvećenih pojedinaca koja pomaže ljudima u nevolji i onima kojima je potrebna podrška u razvoju.

Podržavamo pravo na razvoj djece, mladih i odraslih putem grupnih i razvojnih aktivnosti koje realizujemo na teritoriji naše zemlje.

Vjerujemo da ćemo podržavajući razvoj grupe pomoći razvoj pojedinaca i doprinijeti razvoju zajednice.

Omladinski centar FB

Zastitimo djecu od nasilja.org

In Spe

Plavi telefon

Dobrodošli na naš sajt!

"Susret uvijek znači radost, radost rasta i razvoja. Razmjena povjerenja i emocija podstiče protok energije. To se događa stoga što sve važne emocije koje njegujemo nastaju u dodiru sa drugim ljudima, one su vezane za druge, i odnose sa njima.

Poslije susreta se osvrćemo oko sebe, svijet vidimo drukčije i sebe vidimo i osjećamo drugačije. Susret je nekad nježan, nekad oštar, ali kad se dogodi, on pokreće energiju razvoja na obje strane. Nema jednostranog susreta. Susret ne može biti važan za jednu a nevažan za drugu stranu. Nema ga bez davanja i primanja na obe strane.

Susreću se: majka i dijete, dijete i majka, prijatelj i prijatelj, dijete i odrasli, odrasli i dijete, čovjek i žena, žena i čovjek, čovjek i čovjek...".

Prof. dr Jovan Savić (iz knjige „Krugovi zajedničke aktivnosti")